Nacházíte se: Úvod / Recepty z drůbežího

Jarní králík

SUROVINY:

  • cukr- sladidlo
  • olej - 2 lžíce (olivový)
  • sůl
  • vývar - 1 lžíce
  • petrželka
  • smetana - 1 lžíce
  • nízkotučná hořčice - 1 lžička
  • mrkev - 350 g
  • kedlubny - 350 g
  • pepř mletý
  • víno bílé - 3 lžíce
  • ocet vinný - 1 lžíce
  • králík - 1 ks
  • cibulka jarní - 1 svazek
Jarní králík

PŘÍPRAVA POKRMU:

Králíka rozčtvrtíme a připravíme si marinádu z vína, oleje, octa, vývaru, přidáme petrželku, hořčici, sůl, pepř a cukr. Maso marinádou potřeme vložíme do pečící fólie a necháme co nejdéle marinovat. Během marinování v chladničce ho otáčíme. Troubu předehřejeme tak na 180 st. kedlubny nakrájíme na kostičky, mrkvičku očistíme a cibulky také. Zeleninu prosolíme a opepříme a přidáme k masu. Folii zase uzavřeme a položíme na studenou a vymazanou pánev. Ze shora folii několikrát propíchneme a dáme péct do trouby asi na 70 minut. Maso a zeleninu upravíme na talíře, šťávu z masa povaříme s trochou smetany a maso s ní polijeme.

 

Přečteno 2357x | Přidáno 07.10.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii