Nacházíte se: Úvod / Recepty z drůbežího

Kuře Marengo

SUROVINY:

  • Kuře
  • 3 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • 2 velká rajčata
  • lžíce rajčatového protlaku
  • sklenka bílého vína
  • sklenka vývaru z telecího masa
  • 12 žampionů
  • stroužek česneku
  • 10 malých cibulek
  • 20 černých oliv
  • lžíce usekané petrželky
  • majoránka
  • pepř
  • sůl
Kuře Marengo

PŘÍPRAVA POKRMU:

Kuře nakrájíme na porce a osmažímme na oleji. Vyjmeme jej, na oleji osmažíme rozdrcený česnek a rajčatový protlak a zalijeme vínem a vývarem. Přidáme spařená, oloupaná a nakrájená rajčata, pepř, sůl, majoránku a porce kuřete a dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Žampiony a cibulky osmažímme na másle, olivy odpeckujeme a přidáme asi půl hodiny před koncem dušení ke kuřeti.
Kuře podáváme v hlubší míse, před podáním je posypeme jemně nakrájenou petrželkou.

 

Přečteno 14345x | Přidáno 10.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii