Nacházíte se: Úvod / Recepty z vepřového

Pečená krkovička

SUROVINY:

  • 1 kg vepřové krkovičky
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • cibule
  • 1 rajče
Pečená krkovička

PŘÍPRAVA POKRMU:

Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme. Sůl, pepř a sladkou papriku vetřeme do masa, dáme je do vodu vypláchnutého pekáče a pečeme v předehřáté troubě, podléváme horkou vodou a přeléváme výpekem. Cibuli oloupeme a rozkrojíme na čtvrtky. Rajče omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky. Cibuli i rajče dáme na posledních 25 minut k masu. Měkké maso nakrájíme na plátky, uprávíme na předehřátou mísu. Výpek podle potřeby doplníme vodou, povaříme, přecedíme a přelijeme jím maso.
El. trouba: 200-225 stupňů
Plynová trouba: stupeň 3-4

 

Přečteno 4778x | Přidáno 02.09.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii