Nacházíte se: Úvod / Recepty z vepřového

Vepřové maso na pivu

SUROVINY:

  • 750 g vepřového masa
  • hořčice
  • 200 g cibule
  • 50 g másla
  • 300 ml piva
  • bobkový list
Vepřové maso na pivu

PŘÍPRAVA POKRMU:

Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a rozkrojíme na 4 pláty, osolíme a opepříme. Plátky potřeme hořičicí. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Máslo rozpustíme, cibuli osmahneme a maso opečeme z obou stran. Pivo a bobkový list přidáme k masu. Vše dáme do důkladně namočené keramické formy a přikryjeme pokličkou. Dusíme v troubě do měkka. Šťávu ještě dochutíme.
El. trouba: 200-225 stupňů
Plynová trouba: stupeň 4-5

 

Přečteno 98x | Přidáno 30.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii