Nacházíte se: Úvod / Polévky

Holštýnská pivní polévka

SUROVINY:

  • 150 g tmavého žitného chleba
  • kousek celé skořice
  • šťávu a kůru z 1/2 citrónu
  • sůl
  • 75 g cukru
  • 100 g přebraných hrozinek
  • 2 jablka
  • 1/2 l piva
  • 1 žlouotek
  • 1 bílek
  • 50 g cukru
Holštýnská pivní polévka

PŘÍPRAVA POKRMU:

Chleba nakrajíme na kostky, zalijeme vodou (asi 1/2 l), přivedeme k varu, rozvaříme a protřeme sítem.
Skořici, šťávu a kůru z citrónu, sůl, cukr a přebrané hrozinky dáme k prolisovanému chlebu, a stálého míchání necháme přejít varem. Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jadřinců, nakrájíme na plátky.
Pivo spolu s jablky dáme do polévky, přivedeme k varu, na mírném ohni necháme asi 10 minut táhnout.
Rozšleháme žloutek a polévku zjemníme.

Sněhové knedlíčky:
Ušleháme bílek s cukrem na pevno. lžičkou vykrajujeme malé kndelčky, posadíme je na polévku a v zakrytém hrnci necháme 3-4 minuty ztuhnout.





 

Přečteno 1773x | Přidáno 25.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii