Nacházíte se: Úvod / Polévky

Sýrová polévka se zelnou cibulkou

SUROVINY:

  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • 1 l masového vývaru
  • 200 g středně zralé goudy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • strouhaný muškátový oříšek
  • asi 250 g naťových cibulek
  • lžíci másla
Sýrová polévka se zelnou cibulkou

PŘÍPRAVA POKRMU:

Máslo rozpustíme. Do másla zamícháme hladkou mouku a usmažíme jíšku.
Masový vývar nalijeme na jíšku, metlou na sníh důkladně rozšleháme, aby se neudělaly žmolky, přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
Goudu nakrájíme na kostičky.
Zakysanou smetanu a nakrájený sýr dáme do polévky, za stálého míchání přivedeme k varu a mícháme až se sýr rozpustí.
Sůl, pepř a muškátový oříšek přidáme podle chuti.
Naťové cibulky očistíme, odřízneme špičky naťe, cibulky případně sloupneme, opereme a nakrájíme na kolečka.
Lžíci másla rozpustíme, cibulku na něm 3-5 minut podusíme, krátce před podáváním polevku posypeme.

 

Přečteno 2439x | Přidáno 22.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii