Nacházíte se: Úvod / Guláše

Papřikáš s noky

SUROVINY:

  • 750 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • bobkový list
  • 1 lžička mleté papriky
  • celý černý pepř
  • Na noky:
  • 400 g hrubé mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 220 ml vlahého mléka
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 50 g změklého másla
Papřikáš s noky

PŘÍPRAVA POKRMU:

Nejdříve si připravíme paprikáš. Oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka.
V kastrolu rozpálíme sádlo, cibuli na něm orestujeme, přidáme bobkový list a celý pepř.
Maso nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Opečeme ho za občasného míchání po všech stranách. Osolíme, přidáme mletou papriku, promícháme a dusíme pod pokličkou do změknutí masa. Je-li třeba, podlijeme teplou vodou nebo vývarem. Můžeme také připravovat v papiňáku.
Jakmile je maso poloměkké, začneme s přípravou noků.
Ze všech surovin vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na několik kousků a z každého vyválíme na pomoučeném vále silnější váleček. Ten rozkrájíme nožem na noky.
Noky shrneme z válu do vroucí osolené vody, lehce promícháme a od chvíle, kdy začne voda znovu vřít, vaříme asi 15 minut. Poté jeden nok překrojíme a ochutnáme.
Hotové noky slijeme a ihned promícháme do paprikáše. Společně necháme prohřát. Podáváme s lehkým přílohovým zelím.

 

Přečteno 2521x | Přidáno 25.09.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii