Nacházíte se: Úvod / Zvěřina

Zaječí ragú na houbách

SUROVINY:

  • 2 přední a 2 zadní běhy z mladého zajíce
  • 50 g rostlinného tuku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • 8 zrnek pepře
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce pšeničné mouky
  • 250 ml suchého červeného vína
  • 250 ml masového vývaru
  • 300 g hříbků modráků
Zaječí ragú na houbách

PŘÍPRAVA POKRMU:

Maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou a nasekáme na menší kousky. Rostlinný tuk rozehřejeme v těžké (litinové) pánvi, kusy masa na něm opečeme do zhědnutí. Cibuli oloupeme, jemně nakrájíem a přidáme k masu. Necháme trochu zhnědnout. Česnek okoupeme a nahrubo nasekáme nebo roztlučeme ve hmoždíři. Se solí, pepřem, tymiánem a bobkovým listem přidáme k zaječímu masu a poprášíme moukou. Podlijeme červeným vínem a masovým vývarem. Přikryté dusíme asi 1,5 hodiny.
Hříbky modráky očislítme, opláchneme, dáme okapat a nakrájíme na tenké plátky. Asi 15 minut před dodušením masa přidáme houby k ragú. Společeně podusíme. Ještě jednou přisolíme a připepříme.

Příloha: Halušky

 

Přečteno 2739x | Přidáno 17.09.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii