Nacházíte se: Úvod / Zvěřina

Teplé paštičky ze zvěřiny

SUROVINY:

  • 200 g masa ze zvěřiny (srnčí, zaječí nebo jelení)
  • 60 g slaniny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce petrželové natě
  • tymián
  • 2 lžíce šlehačky
  • 1 lžíce portského vína
  • sůl
  • 1 balíček zmrazeného listového těsta
  • 1 bílek
  • 1 žloutek
Teplé paštičky ze zvěřiny

PŘÍPRAVA POKRMU:

Maso a slaninu jemně umeleme na mlýnku. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Vmícháme sekanou petrželovou nať, tymián, šlehačku a víno a smísíme s mletým masem. Osolíme.
Zmrazené listové těsto necháme roztát při pokojové teplotě. Vyválíme je do čtverce 30x40 cm a nakrájíme na 12 čtverečků 10x10 cm. Na ně rozdělíme masovou hmotu. Rozšleháme bílek a potřeme jím těsto po okrajích. Nad masovou náplní je sepneme špejlí. Rožsleháme žloutek a paštičky jím potřeme. Položíme na studenou vodou opláchnutý pečící plech.
El. trouba: 200-225 stupňů
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 15 minut

Příloha: Cumberlandská omáčka nebo brusinkový kompot

 

Přečteno 2314x | Přidáno 17.09.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii