Nacházíte se: Úvod / Zvěřina

Dušená králičí kýta

SUROVINY:

  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lžičky tymiánu
  • 1/4 lžičky majoránky
  • sůl
  • pepř
  • 1 hřebíček
  • šťávu z 1 pomeranče
  • 500 ml červeného vína
  • 1 malá cibule
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 4 králíči kýty
  • sůl
  • majoránka
  • 100 g slaniny
  • 1 velká cibule
  • 1 svazek polévkové zeleniny
  • 1 lžička pšeničné mouky
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1-2 lžíce pomerančového likéru
Dušená králičí kýta

PŘÍPRAVA POKRMU:

Marináda:
Bobkové listy, stroužky česneku, tymián, majoránka, sůl, pepř, hřebíček, šťávu z pomeranče a červené víno promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme, nadrobno nakrájíme a přidáme do marinády.
Králičí kýty zbavíme tuku a vložíme do marinády. Necháme 6-8 hodiny odleže. Kýty občas obrátíme. Okapané maso potřeme solí a majoránkou. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vyškvaříme a maso na ní ze všech stran opečeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Polévkovou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobno. Obě přísady dáme k masu a zaprášíme moukou.
Marinádu přecedíme přes síto, část přidáme k masu a kýty v ní podusíme, čas od času je obrátíme. Vyvyřenou tekutinu doléváme marinádou. Hotové kýty upravíme na předehřátou mísu a udržujeme teplé. Výpek přecedíme přes síto, přidáme lžičku rajčatového protlaku a trochu povaříme. Ochutíme pomerančovým likérem a nalijeme na kýty.
Doba pečení: asi 1 hodina

Příloha: Bramborové krokety

 

Přečteno 3545x | Přidáno 17.09.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii