Nacházíte se: Úvod / Recepty z ryb

Platýs pečený

SUROVINY:

  • 4 platýse (asi po 300 g) v kuchyňské úpravě
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • pepř
  • pšeničná mouka
  • 80 g margarínu
Platýs pečený

PŘÍPRAVA POKRMU:

Platýse zakapeme citronovou šťávou a dáme asi na 10 minut uležet. Otřeme, uvnitř i na povrchu posypeme solí a pepřem. Obalíme v mouce. Margarín roztavíme a ryby v něm z obou stran do zlatova opečeme.
Doba pečení: asi 6-8 minut

Obměna: Místo platýse použijeme tyto ryby:
1. pstruhy po 300 g - doba pečení 8-10 minut
2. mořský jazyk po 250 g - doba pečení 5-7 minut

Příloha: Bramborový salát nebo bylinková rýže

 

Přečteno 3062x | Přidáno 08.09.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii