Nacházíte se: Úvod / Recepty z ryb

Štika na zelenině

SUROVINY:

  • 1 štiku v kuchyňské úpravě (1,5 kg)
  • 150 g slaniny
  • citronová šťáva
  • sůl
  • 250 g mrkve
  • 250 g celeru
  • 250 g pórku
  • 250 g žampionů
  • 250 g červeného zelí
  • máslo
Štika na zelenině

PŘÍPRAVA POKRMU:

Štiku opláchneme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Slaninu nakrájíme na proužky a prošpikujeme jimi rybu zevnitř i z venčí. Zakapeme ji citronovou šťávou a dáme asi 15 minut odležet. Osušíme a okořeníme solí. Rybu položíme do vymazaného pekáčku. Mrkev očistíme, oškrábeme, omyjeme. Celer důkladně okartáčujeme a pak jej oloupeme. Pórek, žampiony a červené zelí očistíme a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na jemné proužky, kterými obložíme rybu. Štiku i zeleninu pokapeme rozpuštěným máslem. Posolíme a přikryjeme alobalem. Vložíme do předehřáté trouby a dusíme.
El. trouba: 200-225 stupňů
Plynová trouba: stupeň 4-5
Doba dušení: asi 35 minut

 

Přečteno 3039x | Přidáno 07.09.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii