Nacházíte se: Úvod / Recepty z ryb

Makrely v žampionové omáčce

SUROVINY:

  • 4 makrely
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • 20 g oleje
  • 3 lžíce strouhaného sýra
  • 1/2 dl bílého vína
  • 4 lžíce smetany
  • 300 g žampionů
  • 1 žloutek
  • citr.šťáva
  • pepř
  • sůl
Makrely v žampionové omáčce

PŘÍPRAVA POKRMU:

Očištěné makrely osolíme, pokapeme citr.šťávou a opečeme na obou stranách na rozehřátém oleji a části masa. Opečené makrely přeložíme na nahřáté talíře. Tuk od opékání zaprášíme moukou, osmažíme jí a zředíme trochou vody. Vmícháme sýr, víno, smetanu, sůl, pepř a citr.šťávu a krátce povaříme. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, osmažíme na másle a přidáme do omáčky.
Omáčku zlepšíme žloutkem rozmíchaných ve lžíci smetany a nalijeme na makrely

Přečteno 1904x | Přidáno 07.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii