Nacházíte se: Úvod / Studená kuchyně

Srbský ajvar

SUROVINY:

  • 2 velké baklažány
  • 6-8 červených paprik
  • 2 stroužky česneku
  • citronová šťáva
  • mletý pepř
  • sůl
  • olej
  • petrželka
Srbský ajvar

PŘÍPRAVA POKRMU:

Zeleninu upečeme v troubě. Baklažány během pečení propícháme vidličkou, aby se lépe propekly. Upečené oloupáme a zbavíme semen. Umeleme nebo jemně rozsekáme. Přidáme velmi jemně nakrájený česnek a petrželku. Osolíme, opepříme, okyselíme a zakapeme olejem. Necháme v chladnu proležet a mažeme na topinky. Obkládáme plátky rajčat a půlkami vypeckovaných oliv.

 

Přečteno 5341x | Přidáno 12.02.2011 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii