Nacházíte se: Úvod / Moučníky nepečené

Jahody ve vanilkovém cukru

SUROVINY:

  • 4 dl mléka
  • 50 g krystalového cukru
  • 1 celá vanilka
  • (1 balíček vanilkového cukru)
  • 2 cejce
  • 20 g maizeny
  • 40 g moučkového cukru
  • 300 g jahod
Jahody ve vanilkovém cukru

PŘÍPRAVA POKRMU:

Do 3 dl mléka nasypeme cukr, vložíme celou vanilku a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme žloutky a maizenu, za stálého míchání nalejeme do vařícího mléka, necháme přejít varem a odstavíme. Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků přidáme cukt, přešleháme a zamícháme do horkého krému. Omyté jahody zbavené stopek nakrájíme na malé kousky a přimícháme k vychladlému krému. Připravený krém dáme do skleněné mísy, povrch ozdobíme nastrouhanou čokoládou a jahodami a podáváme vychlazený.

 

Přečteno 1609x | Přidáno 05.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii