Nacházíte se: Úvod / Moučníky pečené

Míša dort

SUROVINY:

  • Těsto (dortová forma 26 cm v průměru) 5 vejce 5 vrchovaté lžíce cukru (75g) 3 lžíce oleje 5 vrchovaté lžíce polohrubé mouky (90 g) 2 lžička prášku do pečiva 3 rovné lžíce kakaa Krém: 150 g másla 750 g tvarohu 150 g moučkového cukru 1/5 vanilkového pudinku Poleva: 60 g kvalitní hořké čokolády 50 g másla 2 lžíce mléka 1 lžíce moučkového cukru (dle chuti můžete přidat)
Míša dort

PŘÍPRAVA POKRMU:

Troubu nejprve zapneme na 180°C (horkovzduch na 160°C)

Z bílků a špetky soli vyšleháme polotuhý sníh. Přidáme všechen cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nemáme pevný sníh. Po jednom přidáváme všechny žloutky (každý necháme šleháním propojit s bílkovým základem) a následně i olej.

Smícháme mouku, prášek do pečiva a kakao a přimícháme do vyšlehané směsi. Těsto vlejeme do dortové formy (vymazané a vysypané, nebo vyložené pečícím papírem) a vložíme do vyhřáté trouby.
Pečeme asi 15-20 minut, a necháme vychladnout.

Krém: změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukem. Následně po lžičkách přidáváme tvaroh (3 vaničky).

Piškotový korpus rozdělíme na dva pláty (osobně jsem použila starou dobrou techniku - bílou nit), navrstvíme polovinu krému mezi oba pláty, já dala zbylý krém i nahoru. V lednici necháme dostatečně ztuhnout / cca 1-2 hodiny.

Nakonec smícháme směsi na polevu, a zdobíme dle přání. Můžete jí také polít celý korpus, a rozetřít.

Poté nechat nejlépe přes noc, pořádně ztuhnout.

 

Přečteno 2747x | Přidáno 14.07.2017 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii