Nacházíte se: Úvod / Moučníky pečené

Jemný jahodový koláč

SUROVINY:

  • 3 velká vejce
  • kolik váží vejce, tolik moučkového cukru
  • kolik váží 2 vejce, tolik hrubé mouky
  • kolik váží 1 vejce, tolik másla
  • jahody
Jemný jahodový koláč

PŘÍPRAVA POKRMU:

Žloutky s polovinou cukru umícháme do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme druhou polovinu cukru, znovu přešleháme a s moukou a rozpuštěným máslem ho přimícháme ke žloutkům. Připravené těsto rozetřeme na vymazaný moukou vysypaný menší plech, pokademe omytými, očištěnými jahodami a ve vyhřáté troubě upečeme.

 

Přečteno 2584x | Přidáno 05.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii