Nacházíte se: Úvod / Bezmasá jídla

Kopřivový „špenát“

SUROVINY:

  • mladé kopřivové lístky
  • cibulka
  • česnek
  • rostlinný tuk
  • sůl
  • mléko
Kopřivový „špenát“

PŘÍPRAVA POKRMU:

Lístky kopřiv důkladně omyjeme, posekáme nadrobno a přidáme na zpěněnou cibuli s česnekem, podlijeme mlékem a dusíme do měkka, dochutíme solí.
Kopřivová polévka s celestýnskými nudlemi
Použijeme stejný základ jako na „špenát“, pouze místo mléka podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Po dokončení vložíme do polévky celestýnské nudle (na široké proužky pokrájené palačinky).

 

Přečteno 1627x | Přidáno 06.10.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii