Nacházíte se: Úvod / Recepty z hovězího

Italská sekaná

SUROVINY:

  • 500 g mletého masa (vepřové+hovězí)
  • 150 g gothajského salámu
  • 50 g tvrdého sýra
  • 2 vařené brambory
  • 2 vejce
  • 250 g cibule
  • 250 g mrkve
  • 1 malý celer
  • 100 ml bílého vína
  • 3 rajčata
  • 20 g másla
  • sůl
  • petrželová nať
Italská sekaná

PŘÍPRAVA POKRMU:

Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem. <br /> Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut. <br /> Zatím očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30-40 minut. <br /> Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut. <br /> Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem. <br /> <br /> <br />

 

Přečteno 1586x | Přidáno 28.06.2012 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii