Nacházíte se: Úvod / Recepty z hovězího

Anglický Rostbíf

SUROVINY:

  • 600 g vykostěné roštěnky
  • 60 g oleje
  • 1 lžíce másla
  • 10 g hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • sůl
Anglický Rostbíf

PŘÍPRAVA POKRMU:

Odleželou nízkou roštěnku umyjeme, osušíme, odblaníme a převážeme pevnou nití jako roládu. Celý povrch osolíme, posypeme mletým černým pepřem, potřeme olejem a necháme odležet hodinu v chladu. Potom ze všech stran prudce orestujeme a dáme péci do trouby 15 minut na jedné a 15 minut na druhé straně. Přidáme máslo na za občasného podlévání výpekem pečeme celkem 45 minut. Maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, dohněda oprášíme, zalijeme vlažnou vodou a dobře povaříme. Nakonec můžeme dochutit wolcesterskou omáčkou. Maso má být uvnitř růžové, krájíme ho na plátky a servírujeme na teplém talíři podlité horkou šťávou. Jako přílohu podáváme opékané, nebo osmažené brambory posypané zelenou petrželí a různou zeleninu na anglický způsob. Rostbíf můžeme podávat i studený, nakrájený ostrým nožem na tenké plátky s tatarskou omáčkou nebo kečupem a hořčicí obložený čerstvou zeleninou.

 

Přečteno 21202x | Přidáno 16.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii