Nacházíte se: Úvod / Recepty z hovězího

Selský hrnec

SUROVINY:

  • 750 g předního hovězího masa bez kosti
  • 100 g kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)
  • 1 cibule
  • 1 bobkový list
  • 4 hřebíčky
  • černý mletý pepř
  • nastrouhaný muškátový oříšek
  • 1,2 kg kapusty
  • 500 g mrkve
  • 250 g celeru
Selský hrnec

PŘÍPRAVA POKRMU:

Kořenovou zeleninu očistíme a omyjeme. Oloupanou cibuli protkeneme hřebíčky a bobkovým listem. Hovězí maso se zeleninou a cibulí dáme do studené vody, osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a uvedeme do varu. Po 60 minutách vaření přidáme na nudličky pokrájenou mrkev a celer a dovaříme. Vařené hovězí maso vyjmeme z vývaru, rozkrájíme na kousky a zase vrátíme nazpět.
Pokrm před podáváním dochutíme solí a pepřem.

 

Přečteno 3276x | Přidáno 14.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii