Nacházíte se: Úvod / Recepty z hovězího

Roštěnky po Kupecku

SUROVINY:

  • 2 roštěnky
  • malá cibule
  • 40 g másla
  • 20 g oleje
  • 3 dl červeného vína
  • lžíce smetany
  • lžička usekané petrželky
  • několik kapek octa
  • pepř
  • sůl
Roštěnky po Kupecku

PŘÍPRAVA POKRMU:

Z roštěnek odkrojíme tuk a šlachy, okrajové blány nařízeneme, roštěnky lehce naklepeme, vložímme na rozehřáté máslo a olej a opečeme po obou stranách. Roštěnky vyjmeme, na tuku od opékání osmažíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme víno, sůl, pepř a ocet a vaříme, až se víno odpaří na polovinu původního objemu. Přidáme smetanu, šťávu nalijeme na roštěnky a posypeme je petrželkou.
Ihned je podáváme.

 

Přečteno 2046x | Přidáno 10.08.2009 | Tisk

Nejoblíbenější v této kategorii