VÝPIS DOSTUPNÝCH ČLÁNKŮ
1
1
Koření 2.část - Chilli
Chilli paprička (místo chilli se někdy užívá název kayenský pepř) je plod především exotických druhů křovitých paprik, rostoucích v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky, zvláště Mexika. Hojně se užívají i na Balkáně.
Koření 3.část - Pepř
Pepř černý jsou plody pepřovníku černého (Piper nigrum), sklizené v nedozrálém stavu, používají se jako koření. Pochází z Indie, kde se užíval už ve starověku, dnes se však dováží z řady tropických zemí. Je to nejrozšířenější koření, používané ve všech kuchyních.
Stručný přehled vitamínů, jejich zdroje a funkce
Vitamín je látka, která spolu s bílkovinami, tuky a sacharidy patří k základním složkám lidské potravy. V lidském organismu mají vitamíny funkci katalyzátorů biochemických reakcí. Podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů. Lidský organismus si, až na některé výjimky, nedokáže vitamíny sám vyrobit, a proto je musí získávat prostřednictvím stravy.
Strana: 1
PŘIHLÁŠENÍ
NOVÉ KOMENTÁŘE
Řezy jako peříčko
přidal Wendy
Východočeské smaženky
přidal xthomas
Telecí kýta pečená
přidal xthomas
Bramborové placky
přidal xthomas
Lečo s čabajskou klobásou
přidal xthomas
ANKETA
NÁHODNÝ TIP
Stručný přehled vitamínů, jejich zdroje a funkce
Vitamín je látka, která spolu s bílkovinami, tuky a sacharidy patří k základním složkám lidské potravy. V lidském organismu mají vitamíny funkci katalyzátorů biochemických reakcí. Podílejí se na metabolismu bílkovin, tuků a cukrů. Lidský organismus s ...
Celý článek
Chci další články